2020. december 4., péntek

A Legszentebb Istenszülőnek, a templomba való bemutatásának ünnepén:

 




Örvendezzünk ma, ó hívek! * Dicsőítsük zsoltárokkal és himnuszokkal az Urat, és tiszteljük az ő megszentelt hajlékát,  * az élő frigyszekrényt, * ki a befogadhatatlan * Igét méhébe fogadta, * mert Istennek ajánlják fel őt, * mint testileg harmatgyönge leánykát, * és Zakariás, a nagy főpap * örvendezve fogadja, * mint Istennek lakóhelyét.

 Ma Krisztus Istenünk * szent dicsőségének élő temploma, * az egyetlen áldott asszonyok között, a Tisztaságos, * bevonul a templomba, * hogy a törvény szerint a szentélyben éljen. * Lelkileg vele örvend * Joákim és Anna, * és a szüzek karai éneket zengenek az Úrnak, * zsoltárokat zengenek * és dicsőítik az ő anyját.   

Te vagy a próféták jövendölése, * az apostolok dicsősége, * a vértanúk büszkesége, * és minden földi szülöttek megújulása, * Istennek szűz Anyja, * általad kiengesztelődtünk Istennel. * Azért tiszteljük * az Úr házába való érkezésedet, * és mi, kik a te könyörgésedre üdvözülünk, * az angyallal mindnyájan éneklünk neked, * és ezt kiáltjuk, ó Tisztaságos: Örvendezz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.